Svt socialtjänsten

Socialtjänsten i kris – SVT Nyheter

Socialtjänsten i kris · Sextimmarsdag för att orka med stressen · Hård press på socialtjänsten i Örnsköldsvik · Kortare arbetsdagar ska lösa personalbrist.

Jag vill vara tydlig – Sveriges socialtjänst kidnappar aldrig barn

Ministern: Jag vill vara tydlig – Sveriges socialtjänst kidnappar aldrig barn | SVT Nyheter

10 dec. 2022 — Nyligen kunde SVT avslöja att kampanjen mot socialtjänsten, som går ut på att myndigheten kidnappar barn, fått ny fart på den populära …

Desinformationskampanjen mot socialtjänsten har fått fäste i Sverige av tongivande aktörer i sociala medier, bland annat på plattformen TikTok. Nu går ansvarig minister ut och dementerar anklagelserna bestämt.– Jag vill vara väldigt tydlig: svensk lagstiftning diskriminerar varken kön eller religion – Sveriges socialtjänst kidnappar aldrig barn, säger Camilla Waltersson Grönvall (M), socialtjänstminister till Aktuellt.

Desperata föräldrar och extrema röster i enad kamp mot …

Desperata föräldrar och extrema röster i enad kamp mot socialtjänsten | SVT Nyheter

4 dec. 2022 — LVU (lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga) ger samhället genom socialtjänsten möjlighet att skydda barn och unga som är under 21 år.

Desinformationskampanjen mot socialtjänsten har tagit ny fart – nu genom aktörer baserade i Sverige. Tonen har samtidigt hårdnat, med anspelningar på terrorhot och martyrskap.I sociala medier har desperata föräldrar och mer extrema röster funnit varandra i ett löst sammansatt nätverk, där de hjälper varandra att få genomslag för sina budskap.

Personalflykt från socialtjänsten: Alla Nellys kollegor slutade

Personalflykt från socialtjänsten: Alla Nellys kollegor slutade | SVT Nyheter

18 dec. 2022 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Låg kompetens, rättsosäkra bedömningar vid omhändertaganden och hög personalomsättning. Bristerna inom socialtjänsten har påtalats länge – men få saker har förbättrats.– Det finns strukturella problem, säger Carl Matz, jurist med lång erfarenhet av omhändertaganden.

Attacker mot socialtjänsten – SVT Nyheter

Attacker mot socialtjänsten · Ytterligare tre döms för socialtjänstattack · ”Mådde bättre på rättegången än på arbetsplatsen” · Fängelsedomar för bränder mot …

Högt antal barnbortföranden redan innan LVU-kampanjen

”Högt antal barnbortföranden redan innan LVU-kampanjen” | SVT Nyheter

13 feb. 2023 — … i sociala medier om att svensk socialtjänst kidnappar muslimska barn. … som socialtjänsten inte kunnat skydda, visar SVT:s kartläggning.

Sedan 2021 har det pågått en desinformationskampanj i sociala medier om att svensk socialtjänst kidnappar muslimska barn. Samtidigt har minst 900 barn förts ut ur Sverige de senaste fem åren – som socialtjänsten inte kunnat skydda, visar SVT:s kartläggning.– Bortföranden har dock skett i hög utsträckning redan innan kampanjen, säger Sarah Ibrahim, en av reportrarna bakom granskningen.

Flera förslag från regeringen för att stärka skyddet för …

Flera förslag från regeringen för att stärka skyddet för socialtjänsten | SVT Nyheter

3 feb. 2023 — Här kan du se hela SVT Nyheters sändning från pressträffen. … Så ska Uppsala kommun motverka desinformation om socialtjänsten.

Regeringen vill göra det olagligt att förolämpa offentliganställda, något som SVT Nyheter rapporterade i går. Klockan 08.30 kallar regeringen till pressträff för att presentera åtgärder mot LVU-kampanjen, där svenska socialtjänst uppmärksammats utomlands i omfattande desinformationskampanjer.

Malmöjuristen om nätkampanjen mot socialtjänsten

Malmöjuristen om nätkampanjen mot socialtjänsten: ”Har förödande konsekvenser för barn” | SVT Nyheter

29 jan. 2023 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Desinformationskampanjen om socialtjänsten i arabiskspråkiga medier har skapat sådan oro att en del föräldrar börjat fundera på att lämna Sverige. Det hävdar Athar Alak som är familjerättsjurist i Malmö.– Jag har dagligen kontakt med föräldrar som är oroliga över att sätta gränser för sina barn.

Desinformationskampanj om socialtjänsten – Göteborgs stad …

Desinformationskampanj om socialtjänsten – Göteborgs stad polisanmäler | SVT Nyheter

23 nov. 2022 — Kampanjen mot svensk socialtjänst startade i december förra året, något som fick stor spridning i sociala medier där kanaler med upp till 17 …

I sociala medier sprids bilden att svensk socialtjänst kidnappar barn och nu delas också en video där attentat mot socialtjänsten nämns. Nu väljer därför socialtjänsten i Göteborg att göra ett utskick till sina medarbetare – och att göra en polisanmälan.

Hot och desinformation mot Socialtjänsten sprids – SVT Nyheter

Hot och desinformation mot Socialtjänsten sprids | SVT Nyheter

24 nov. 2022 — Under det senaste året har Socialtjänster runt om i landet larmat om hot och desinformationskampanjer om socialtjänstens verksamhet.

Under det senaste året har Socialtjänster runt om i landet larmat om hot och desinformationskampanjer om socialtjänstens verksamhet. Bland annat handlar det om att verksamheten ”tar folks barn”. En problematik som även finns i Örebro.

Keywords: svt socialtjänsten