Få ditt hår tjockare

Att öka hårets tjocklek kan vara en kombination av olika metoder som fokuserar på att stärka och vårda håret. Om du vill ha en rejäl guide till hur du ska göra, kolla då in Yuaia Haircares blogg! Men givetvis ska vi även här ge dig ett par matnyttiga tips!

Rätt näring

En balanserad kost rik på näringsämnen är avgörande för hårets hälsa. Inkludera protein, vitaminer (särskilt B-vitaminer, C-vitamin och E-vitamin), mineraler som järn och zink samt omega-3-fettsyror i din kost. Dessa näringsämnen hjälper till att stärka hårsäckarna och främja hårväxten. Du kan få i dig dessa via mat eller via tillskott.

Undvik skador och använd rätt produkter

Minska användningen av värmestyling-verktyg, starka kemikalier och överdriven hantering av håret. Skadade och kluvna toppar kan göra att håret ser tunnare ut. Använd skyddande produkter när du använder värmeverktyg och undvik att borsta håret när det är blött, då det kan vara mer skört då.

Välj produkter som är specifika för att ge volym och tjockhet. Schampo och balsam som är skonsamma, sulfat- och parabenfria kan vara fördelaktiga för att undvika att håret torkar ut. När det gäller stylingprodukter välj volymgivande produkter som mousse eller torrschampo för att ge en illusion av fylligare hår. De kan hjälpa till att ge volym och struktur.

Hårvård och behandlingar

Hårbottenbehandlingar eller masker med naturliga ingredienser som aloe vera, kokosolja eller ricinolja kan främja en hälsosam hårväxt och stärka håret. Regelbunden användning av dessa kan bidra till att förbättra hårets struktur och fyllighet. Du kan även testa att ge dig själv en regelbunden hårbottensmassage. Det kan förbättra blodcirkulationen, vilket i sin tur kan främja hårväxt och tjocklek. Använd fingertopparna för att massera i cirkulära rörelser.

Se också till att gå till frisören regelbundet och klippa dig. Att hålla håret friskt genom att klippa bort kluvna toppar regelbundet främjar hårets hälsa och kan göra att det ser tjockare ut.