Roliga aktiviteter i Uppsala

Uppsala är en av Sveriges mest historiefyllda städer, och beroende på vem man frågar även en av vårat lands allra vackraste. Här finns det gott om aktiviteter för hela familjen och för den som är ute efter att komma iväg från vardagens stök och buller för en helg kan uppsala vara ett alldeles utmärkt resmål att kika närmare på. 

 

I den här texten kommer vi att gå igenom några roliga aktiviteter som man kan företa sig i studentstaden. Oavsett om man bara vill strosa genom gränderna, sätta sig vid fyrisån och dricka en kopp kaffe eller besöka någon av de många frisör uppsala som finns i staden.

 

Det är lätt att ta sig till Uppsala med kommunaltrafik 

För den som bor någorlunda nära staden är det väldigt enkelt att ta sig till Uppsala med hjälp av kommunaltrafik. Från Stockholm och Gävle går det både bussar och direkttåg, och det samma gäller från Västerås. Det går till och med att ta pendeltåget hela vägen till Uppsala Centralstation från linjer som avgår från stockholm, men kom ihåg att betala den nödvändiga tillägsavgiften innan du klivet på tåget.  

 

Gå runt på shoppinggatorna  

Även om Uppsala inte är välkänt för sina shoppingkvarter finns det ändå en hel del att se och köpa för den som är intresserad av kläder och dylikt. Uppsala har också ett riktigt bra utbud av butiker som säljer saker second hand. 

Besök något av stadens många cafeer 

Uppsala, som den studentstad det är, har gott om mysiga cafeer och små restauranger. Ett tips är att bege sig ner till Fyrisån som ringlar sin väg genom staden för att sedan slå sig ner på någon av de många uteserveringar som finns att välja bland. Här kan man sedan se människor och cyklar jäkta förbi samtidigt som man njuter av en riktigt god kopp kaffe och hör ån ringla förbi, och kan vara ett perfekt ställe för en födelsedagsfika

Gå in i den enorma domkyrkan 

Uppsala Domkyrka är utan tvekan Uppsalas mest välkända landmärke och är både en stor turistattraktion och en stor källa till stolthet för lokalbefolkningen. Den enorma byggnaden är oerhört imponerande och liknar egentligen ingenting annat som man är van vid att se. Om du är i Uppsala är detta också ett utmärkt riktmärke att orientera sig efter, då man ser de enorma spirorna oavsett var i stan man befinner sig. 

 

Katedralen är helt gratis att besöka och i regel så har den öppet mellan 08:00 och 18:00 varje dag. Det kan dock vara värt att kolla in schemat på deras hemsida för att se till att det inte är några event eller mässor som krockar med ditt besök. Kyrkan används fortfarande som just det: en kyrka.

 

Gå och titta på Allsvensk fotboll eller Bandy 

Beroende på vilken årstid som du besöker Uppsala på så finns det också goda möjligheter att gå och titta på antingen Allsvensk fotboll eller Allsvensk Bandy. Stadens stolthet Sirius är numera etablerade i båda sporterna och den klassiska arenan Studenternas har byggts om för att hantera moderna krav på en arena.